Buka ménu utama

Ciwaru, Kuningan

kacamatan di kabupatèn Kuningan, Indonèsia


Ciwaru nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Ciwaru

Peta lokasi Kacamatan Ciwaru
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Kuningan
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Ciwaru aya di tapel wates jeung Jawa Tengah tepatna di Leuweung Wates. Di éta leuweung aya patok anu disebut Tri Anggolati. Ceuk béja, éta téh jijieunan Walanda. Malah di deukeut Tri Anggolati aya guci. Lamun hayang ulin ka dinya jalana ti Kuningan ka Ciwaru, ka Karangkancana, ka Banjaran, terus naék ka Leuweung Wates, malah bahuela keur kuring ulin di kampung Banjaran sok aya panunjuk jalan lamun rek nempo patok Tri Anggolati atawa rek nempo Guci.

Eusi

Wates WilayahÉdit

GeografisÉdit

AdministratifÉdit

TransportasiÉdit


 t·s·é 

Kabupatén Kuningan, Jawa Barat

 

Kacamatan: Ciawigebang | Cibeureum | Cibingbin | Cidahu | Cigandamekar | Cigugur | Cilebak | Cilimus | Cimahi | Ciniru | Cipicung | Ciwaru | Darma | Garawangi | Hantara | Jalaksana | Japara | Kadugedé | Kalimanggis | Karangkancana | Kramatmulya | Kuningan | Lebakwangi | Luragung | Malébér | Mandirancan | Nusahérang | Pancalang | Pasawahan | Selajambé | Sindangagung | Subang