Kembang Matahari

kembang
Bunga matahari
Sunflower sky backdrop.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Tribus:
Génus:
Ngaran binomial
Helianthus annuus

Kembang Matahari bisa disebut ogé Hélianthus Unnuus Herba anual (umuma pondok, kurang ti sataun), ajeg, miboga bulubulu, luhurna 1 – 3 m, Dipelak dina halaman sarta taman-taman anu cukup meunang sinar panonpoé, minangka pepelakan hias. Kaasup pepelakan anu watangna baseuh, daun tunggal ngawangun jantung, kembang badag/kembang cawan, jeung makuta ngawangun pita disapanjang tepi cawan, boga warna konéng, sarta di tengahna aya kembang-kembang anu leutik ngawangun tabung, warnana coklat.[1]

Kemabang ieu mangrupa tanaman perdu anu loba miboga mangpaat salian dijadikeun salaku tanaman hias, siki dina kembang matahari gé miboga kandungan minyak anu lumayan gedé sarta bisa dijieun minyak goréng jeung daun-daunna gé bisa dijieun jadi kadaharan sato jeung pupuk anu ramah lingkungan.[2]

salian ti éta miboga mangpaat pikeun ngobatan Hiperténsi, Nyeuri Sirah, Nyeuri Huntu,Nyeuri ménstruasi, reumatik; Nyeuri lambung, radang payudara, Sulit melahirkeun, Diséntri, Campak; Inféksi saluran kencing, Bronkhitis, Batuk, Kaputihan, Malaria;[1]

RujukanÉdit

  1. a b (id)[1](diakses kaping 9 desember 2011)
  2. (id)[2](diakses kaping 9 desember 2011)