Sangu ketan

(dialihkeun ti Ketan)
Macem-macem Béas ketan

Sangu ketan nyaéta béas ketan anu disangukeun. Kagiatan nyieunna disebut nyagu ketan. Ieu sangu ketan béda teu kawas sangu biasa nu ilahar didahar pikeun konsumsieun sapopoé, lantaran tékstur na nu liket, mu dikeupeul matak cepel kana leungeun. Sangu ketan jarang disangukeun pikeun dahareun sapopoé, biasana disangukeun té pikeun nyieun kadaharan sarupaning kukuéhan jeung sajabana[1] Kayaning lemper, wajit, peuyeum ketan, dodol ketan hideung, bubur ketan hideung, jeung saterusna ti éta.[2]

RujukanÉdit

  1. RA,Danadibrata.Gawè bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Bandung 2006.Halaman 346
  2. (id)[1](diakses tanggal 22 oktober 2011)