Buka ménu utama

Wajit kaasup kadaharan amis-amis, dibungkus ku upih atawa kararas, dijieunna tina béas ketan; ngora kokomoh; saterusna kaluah, jawadah, kuled, angléng, dodol; ngaran sarupa kartu leutik.[1]

Wajit mangrupa salah sahiji ti sagala rupa oléh-oléh has Bandung anu jadi primadona. Sanajan Wajit ieu asalna ti Cililin wewengkon Kabupatén Bandung Kulon, tapi minat masarakat Bandung sarta luar Bandung dina panganan ieu kitu loba. Ku kituna para distributor kadaharan utamana oléh-oléh has Bandung terus masok Wajit ieu langsung ti produsénna di wewengkon Cililin.[2]

Wajit cililin geus henteu deungeun deui pikeun urang Bandung sarta sakurilingna. Kadaharan has Cililin geus kawéntar kamana-mana, malahan anu nganjang ka bandung pasti aya nu meuli wajit. Ieu geus idéntik kalayan oléh-oléh ti Bandung. Wajit dijieun ti bahan dasar gula, béas ketan, sarta kalapa anu saterusna dibungkus daun jagong.[3]

Nyieun WajitÉdit

BahanÉdit

Cara NyieunÉdit

Kumbah ketan tuluy keueum ku cai tiis salila 3 jam. Tiriskeun. Seupan ketan dina dandang panas salila 30 menit nepi ka satengah asak. Angkat. Masak gula Jawa, gula pasir,santeun, uyah, sarta daun pandan nepi ka ngagolak. Angkat, saring. Jerangkeun balik nepi ka panas. Asupkeun ketan satengah mateng, aduk nepi ka santan béak supaya rata jeung ketan. Angkat. Supan dina dandan panas salila 45 menit nepi ka asak. Angkat. Siapkeun loyang, alasna daun cau, olésan minyak. Abuskeun ketan kana loyang sarta ratakeun bari deudeut-deudeut nepi ka mundel. Ingkeun nepi ka tiis.

Potongan sarta sajikeun.[4]

RujukanÉdit

  1. RA,Danadibrata.2006.Kamus Basa Sunda1. Bandung:Gawé bareng PT Kiblat Buku Utama jeung Universitas Padjadjaran.Kaca 734
  2. Agribisnis Kreatif: Pilar Wirausaha Masa Depan, Kekuatan Dunia Baru Menuju Kemakmuran Hijau. Penebar Swadaya Group. 2012. ISBN 9789790025288. 
  3. (id)[1](diakses tanggal 1 november 2011)
  4. (id)[2](diakses tanggal 1 november 2011)