Tulang calcaneus pernahna dina keuneung.

Keuneung nyaéta bagéan tina sistem tulang-tulang dina awak urang anu aya pernahna dina suku. Keuneung mangrupa hiji tulang anu kawilang gedé ayana dina dampal suku beulah tukang. Tulang ieu anu nunjel/nahan beurat awak urang mangsa napak luhureun taneuh sangkan henteu ngajengkang katukang.[1]

ku alatan ieu pisan, keuneung mibanda kagunaan anu pohara gedé dina ngajaga kasaimbangan awak utamana mangsa keur leumpang sumawona lumpat. Keuneung mibanda sendi/sambungan, Beulah luhur keuneung mibanda sendi anu nyambung jeung talus tayalian tulang mumuncangan dibeulah hareupna nyambung jeung kuboid tayalian tulang anu nyambung jeung ramo-ramo suku. Dina keuneung mibanda urat/téndon anu panggedéna dina awak, dingaranan Corda Achilles. Keuneung ogé disimbutan ku otot jeung saraf anu kacida lobana.

Dicutat tinaÉdit


 



Subwidang umum dina biologi
Anatomi | Astrobiologi | Biokimia | Bioinformatik | Botani | Biologi sél | Ékologi | Biologi évolusionér | Genetik | Genomik | Biologi laut | Biologi manusa | Mikrobiologi | Biologi molekular | Asal-usul hirup | Paléontologi | Parasitologi | Fisiologi | Taksonomi | Zologi