Buka ménu utama
Pinguicula grandiflora
The traditional tools of a botanist.

Botani nyaéta panalungtikan ilmiah ngeunaan kahirupan tutuwuhan. Minangka cabang biologi, botani disebut ogé minangka élmu tutuwuhan atawa biologi tutuwuhan. Botani ngawengku ambahan nu lega dina widang disiplin élmu nu ngalakukeun panalungtikan ngeunaan struktur, tuwuhna, réproduksi, métabolisme, kamekaran, panyakit, ékologi, jeung évolusi tutuwuhan

Widang jeung pentingna BotaniÉdit

Saperti wangun kahirupan séjénna dina biologi, kahirupan tutuwuhan bisa ditalungtik tina jihat anu béda, ti kalungguhan molékular, génetik jeung biokimia ngaliwatan organél, sél, jaringan, anggota badan, individu, populasi tutuwuhan, jeung komunitas tutuwuhan. Dina masing-masing kalungguhan ieu, para ahli botani pakutet jeung papasingan (klasifikasi) (taksonomi), struktur (anatomi), atawa fungsi (fisiologi) kahirupan tutuwuhan.

Tempo ogéÉdit

 
Crantz's Classis cruciformium..., 1769

RujukanÉdit

Bahan bacaan satuluynaÉdit

Buku élmu alam ngeunaan botaniÉdit

Buku akademik jeung buku ilmiah ngeunaan botaniÉdit

Tumbu ka luarÉdit