Sagitilu siku-siku

Kosékan (lambang: cosec atawa csc) di matématika nyaéta bandingan sisi miring sagitilu jeung sisi anu aya di hareupeun juru (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu segitiga éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi kosékan, ajén kosékanna nyaéta,


Patalian kosékan jeung sinusÉdit

Tempo ogéÉdit