Sagitilu siku-siku

Kosinus atawa cosinus (simbol: cos) di matématika nyéta bandingan sisi sagitilu nu aya di juru jeung sisi miring (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi kosinus, ajén kosinusna nyaéta,

Ajén kosinus positif di kuadran I jeung IV jeung négatif di kuadran II jeung III.

Ajén kosinus juru istiméwaÉdit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tempo ogéÉdit