Sagitilu siku-siku

Sékan (lambang: sec) di matématika nyaéta bandingan sisi miring sagitilu jeung sisi nu aya dina juru (saratna sagitilu éta sagitilu siku-siku atawa salah sahiji juru sagitilu éta 90o).

Dina ilustrasi sagitilu (tengen), dumasar kana définisi sékan, ajén sekanna nyaéta,

Patalian sékan jeung kosinusÉdit

Tempo ogéÉdit