Buka ménu utama

Kuwait mangrupa nagara monarki nu aya di basisir Teluk Pérsia, Wétan Tengah. Nagara ieu tepung wates jeung Arab Saudi di kidul jeung Irak di kalér. Ngaran 'Kuwait' asalna ti kecap dina Basa Arab nu hartina "bénténg nu diwangun deukeut cai".[rujukan?]

دولة الكويت
Dawlat al Kuwayt
Bandéra Kuwait
Motto
(tarjamahan) Kanggo Kuwait
Lagu
Al-Nasheed Al-Watani
Location of Kuwait
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Kota Kuwait
Basa resmi Arab
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Émir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah
 -  Pangéran Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber
 -  Perdana Menteri Al-Sabah
Kamerdékaan
Aréa
 -  Total 17.820 km² (153)
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2005 2.335.648 (137)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 131 /km² (57)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$42,55 miliar (77)
 -  Per kapita US$16.066 (43)
Mata uang Dinar (KWD)
Zona wanci (UTC+3)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét .kw
Kode telepon +965
Peta Kuwait

KagubernuranÉdit

Tempo ogéÉdit

Tumbu luarÉdit

    Tingali ogé Kuwait di Wikivoyage