Buka ménu utama

Préféktur Kyōto (京都府 Kyōto-fu?) bagéan di wewengkon Kinki di pulo Honshū, Jepang. Ibukotana Kyoto.

Préféktur Kyoto (京都府 Kyōto-fu)
Map of Japan with Kyoto highlighted
Ibukota Kota Kyoto
Wewengkon Kinki
Pulo Honshū
Gubernur Keiji Yamada
Lega 4,612.71 km² (31st)
 - % cai 1.0%
Populasi  (2000)
 - Populasi 2,644,331 (13th)
 - Kapadetan 573 /km²
Jumlah Distrik 6
Jumlah Kota Administrasi 26
ISO 3166-2 JP-26
Ramatloka www.pref.kyoto.jp/
index_e.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Weeping cherry blossom (Prunus spachiana)
 - Tangkal Kitayama Sugi (Cryptomeria japonica)
 - Manuk Streaked shearwater (Calonectris leucomelas)
Symbol of Kyoto Prefecture
Lambang Préféktur Kyoto
Iwashimizu Hachimangu, hiji kuil Shinto di Yawata

Eusi

Kota-kotaÉdit

Di Prefektur Kyoto aya 15 kota.

Kacamatan jeung desaÉdit

Di handap ieu kacamatan jeung désa di unggal distrik.

Kota sobatÉdit

Prefektur Kyoto Prefecture mibanda kota sobat jeung kota-kota:

Tumbu kaluarÉdit