Buka ménu utama

Kapangéranan Liechtenstéin, nu ibu kotana Vaduz, mangrupa hiji nagara kapangéranan salega kirang leuwih 120 kilométer pasagi nu kakurung daratan. Aya di wétaneun Walungan Rhéin di antara nagara Austria jeung Swiss, sagala urusan luar nagri nagara ieu diurus ku Swiss.

Fürstentum Liechtenstein
Bandéra Liechtenstein Lambang Liechtenstein
Motto
Lagu
Oben am jungen Rhein
Location of Liechtenstein
Ibu kotaVaduz
Kota panggedéna Schaan
Basa resmi Jérman
Pamaréntah Monarki konstitusional
 -  Pangéran Hans-Adam II
 -  Bupati Alois
 -  Perdana Menteri Klaus Tschütscher
Kamerdékaan
 -  Kaping 12 Juli 1806 
Aréa
 -  Total 160 km² (189)
 mil² 
 -  Cai (%) bisa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2005 34.604 (188)
 -  Sénsus -
 -  Kapadetan 210 /km² (37)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$0,82 miliar (177)
 -  Per kapita US$25.000 (27)
Mata uang Franc Swiss (CHF)
Zona wanci (UTC+1)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+2)
TLD Internét .li
Kode telepon +423

MunisipalitasÉdit

RéferénsiÉdit

Tumbu kaluarÉdit

    Tingali ogé Liechtenstéin di Wikivoyage