Dina élmu ukur, limas nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku dadampar nu ngawangun juru-n (sisi-n) sarta sisi-sisi ajegna ngawangun sisi tilu.

Hiji limas juru opat kalawan luhur t

Congcot bisa disebut minangka limas kalawan dadampar mangrupa bunderan.

Limas kalawan dadampar nu mangrupa pasagi bener disebut ogé piramida.

Rumus limasÉdit

Lega beungeutÉdit

Lega beungeut limas kalawan dadampar sisi-n bisa diitung kalawan rumus kieu:

 

Eusi (volume)Édit