Buka ménu utama

Linkin Park nyaéta grup musik anu aliranna nu metal asal Aguora Hills, Kalifornia], Amerika Serikat anu dibentuk taun 1996[1][2]. Saacan dingaranan Linkin Park, ieu grup musik dingaranan Xero jeung Hybrid Theory[2]. Ngaran Linkin Park sorangan dicokot tina ngaran hiji taman di Los Angeles, Lincoln Park anu diplésétkeun jadi Linkin Park[2]. Personil Linkin Park di antarana: Chester Bennington (vokal), Rob Bourdon (drum), Brad Delson (gitar), Dave 'Phoenix' Farrell (gitar bass), Joseph Hahn (turntable, sampling), Mike Shinoda (backing vocal, sampling)[1].

Linkin Park
Konser Linkin Park di Novarock Festival, Rusia
Profil
Nami lian
  • Xero (1996–1999)
  • Hybrid Theory (1999)
AsalAgoura Hills, California, U.S.
Aliran
Taun aktip1996–2017 (on hiatus)
Lébel
Maén di
Ramatlokalinkinpark.com
Anggota ti
Baréto anggota ti

Linkin Park nuju dina masa hiatus saatos vokalis utama Linkin Park, Chester Bennington, tilar dunya di taun 2017.

Mike Shinoda

KarirÉdit

Sajarah Kabentukna Linkin ParkÉdit

Mike Shinoda papanggih jeung Brad Delson nalika masih sakola, terus maranéhna nyieun grup musik anyar anu dingaranan Xero, teu lila Rob Bourdon ngilu asup jadi personil Xero salaku drummer[1][2]. Nalika kuliah, Brad panggih jeung Dave, seden gkeun Mike panggih jeung Hoe Hahn, Dave jeung Joe ahirna asup ka Xero[1]. Awalna Mike saparakanca ngarékrut Mark Wakefield salaku vokalis, tapi digantikeun ku Chester Bennington[1][2]. Ngaran Xero dirobah jadi Hybrid Theory[2]. Dav Farrel pernah kaluar ti grup, tapi asup deui[1][2]. Ngaran Hybrid Théory diganti sabab sarua jeung ngaran grup musik asal Wales[1][2].

Diskografi AlbumÉdit

Linkin Park ngarilis album munggaran, Hybrid Theory di taun 2000 anu suksés kajual jutaan kopi di Sakuliah dunya[1]. Album ieu kasohor ku sababaraha lagu anu janten hits, nyaéta Crawling jeung In the End[2]. Tanggal 25 Maret 2003, Linkin Park ngarilis album kaduana anu dijudulan Meteora[2]. Ieu album ogé suksés kajua; kurang leuwih 11 juta kopi[2]. Taun 2007, Linkin Park ngarilis album Minutes to Midnight, diteruskeun ku album A Thousand Suns taun 2010 kamari[1][2].


Album kalima Linkin Park, Living Things, dirilis di taun 2012. Album ieu digarap dina eksperimentasi Linkin Park dina musik elektronik oge gaya musik Linkin Park sateuacanna, anu fokus dina genre nu metal[3].

Salajengna, di taun 2014, The Hunting Party dirilis ka publik. Album ieu mangrupi oge kolaborasi ti sababaraha musisi, sapertos Page Hamilton (ti Helmet), Tom Morello (ti Rage Against the Machine), rapper Rakim, jeung Daron Malakian (ti System of a Down) [4]. Album ieu ngagaduhan gaya musik anu mirip jeung album kahiji Linkin Park, Hybrid Theory, anu fokus dina rap oge musik nu metal.

Album terahir Linkin Park, One More Light, dirilis dina taun 2017. Album ieu mangrupi album terahir Linkin Park, sateuacan vokalis utamana, Chester Bennington, tilar dunya di taun 2017.

DiskografiÉdit

RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h i Linkin Park-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l Profil Linkin Park (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  3. "Linkin Park Open Up About Hybrid Vibe of June Album". Spin. Diakses tanggal 2019-10-12. 
  4. Coleman, Miriam; Coleman, Miriam. "Linkin Park Unleash 'Wastelands'". Rolling Stone (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-10-12.