Buka ménu utama
Konsér Linkin Park di Rusia (Novarock Festival)

Linkin Park nyaéta grup musik anu aliranna nu metal asal Aguora Hills, Kalifornia], Amerika Serikat anu dibentuk taun 1996[1][2]. Saacan dingaranan Linkin Park, ieu grup musik dingaranan Xero jeung Hybrid Theory[2]. Ngaran Linkin Park sorangan dicokot tina ngaran hiji taman di Los Angeles, Lincoln Park anu diplésétkeun jadi Linkin Park[2]. Personil Linkin Park di antarana: Chester Bennington (vokal), Rob Bourdon (drum), Brad Delson (gitar), Dave 'Phoenix' Farrell (gitar bass), Joseph Hahn (turntable, sampling), Mike Shinoda (backing vocal, sampling)[1].

Mike Shinoda

Eusi

KarirÉdit

Sajarah Kabentukna Linkin ParkÉdit

Mike Shinoda papanggih jeung Brad Delson nalika masih sakola, terus maranéhna nyieun grup musik anyar anu dingaranan Xero, teu lila Rob Bourdon ngilu asup jadi personil Xero salaku drummer[1][2]. Nalika kuliah, Brad panggih jeung Dave, seden gkeun Mike panggih jeung Hoe Hahn, Dave jeung Joe ahirna asup ka Xero[1]. Awalna Mike saparakanca ngarékrut Mark Wakefield salaku vokalis, tapi digantikeun ku Chester Bennington[1][2]. Ngaran Xero dirobah jadi Hybrid Theory[2]. Dav Farrel pernah kaluar ti grup, tapi asup deui[1][2]. Ngaran Hybrid Théory diganti sabab sarua jeung ngaran grup musik asal Wales[1][2].

Diskografi AlbumÉdit

Linkin Park ngarilis album pertamana HYBRID THEORY taun 200 anu suksés kajual jutaan kopi di Sakuliah dunya[1]. Lagu anu kasohorna nyaéta Crawling jeung In the End[2]. Tanggal 25 Maret 2003, Linkin Park ngarilis album kaduana anu dijudulan METEORA[2]. Ieu album ogé suksés kajua; kurang leuwih 11 juta kopi[2]. Taun 2007, Linkin Park ngarilis album MINUTES TO MIDNIGHT, diteruskeun ku album A THOUSAND SUNS taun 2010 kamari[1][2].

RéférénsiÉdit

  1. a b c d e f g h i Linkin Park-Kapanlagi.com (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l Profil Linkin Park (diaksés tanggal 10 Nopémber 2011)