Low pass filter (LPF) idéal nyaéta filter nu mibanda fungsi transfer atawa réspon frékuénsi:

HLPF

Amplitudo jeung fase HLPF digambarkeun saperti di handap ieu:

Réspon frékuénsi LPF

LPF idéal ngaliwatkeun sakabéh komponén sinyal asupan nu frékuénsi radianna di sahandapeun tanpa distorsi; disebut frékuénsi pamotong (cutoff frequency). Sakabéh komponén sinyal saluhureun ditolak.[1]

Réspon impuls tina LPFÉdit

Réspon impuls tina LPF idéal bisa kapanggih ku cara nerapkeun kabalikan transformasi Fourier kana persamaan nu aya di luhur, sarta ngahasilkeun:

hLPF 

Gambaran respon impuls tina LPF bisa ditingali saperti kieu:

 

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993
  1. "Bag Filter Indonesia". Titan Filter (dalam id-ID). Diakses tanggal 2022-01-31.