Low pass filter (LPF) idéal nyaéta filter nu mibanda fungsi transfer atawa réspon frékuénsi:

HLPF

Amplitudo jeung fase HLPF digambarkeun saperti di handap ieu:

Réspon frékuénsi LPF

LPF idéal ngaliwatkeun sakabéh komponén sinyal asupan nu frékuénsi radianna di sahandapeun tanpa distorsi; disebut frékuénsi pamotong (cutoff frequency). Sakabéh komponén sinyal saluhureun ditolak.

Réspon impuls tina LPFÉdit

Réspon impuls tina LPF idéal bisa kapanggih ku cara nerapkeun kabalikan transformasi Fourier kana persamaan nu aya di luhur, sarta ngahasilkeun:

hLPF 

Gambaran respon impuls tina LPF bisa ditingali saperti kieu:

 

Baca ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Hsu, Hwei P., Schaum's Outline of Théory and Problems of Analog and Digital Communications, McGraw Hill, 1993