Mégawati Sukarnoputri

Megawati Sukarnoputri, (gumelar di Yogyakarta, Indonésia, 23 Januari 1947; umur 75 taun) présidén Indonésia nu kalima sareng Wakil présidén Indonésia nu ka dalapan. Ayeuna ngajabat Ketua Umum Partey Demokrasi Indonésia Perjuangan, sareng istri ti ketua MPR nu keur ngajabat Taufiq Kiemas.

Hajah
Megawati Sukarnoputri
Presiden Indonesia
Masa jabatan
23 Juli 2001 – 20 Oktober 2004
Wakil Presiden Hamzah Haz
Saméméhna Abdurrahman Wahid
Sanggeusna Susilo Bambang Yudhoyono
Wakil Presiden Indonesia
Masa jabatan
26 Oktober 1999 – 23 Juli 2001
Présidén Abdurrahman Wahid
Saméméhna Bacharuddin Jusuf Habiebie
Sanggeusna Hamzah Haz
Katerangan lian
Gumelar 23 Januari 1947 (1947-01-23) (yuswa 75)
Yogyakarta, Indonesia
Partéy pulitik Partey Demokrasi Indonesia - Perjuangan
Pameget/istri Surendro Supjarso (d. 1970)
Hassan Gamal Ahmad Hassan (1972)
Taufiq Kiemas (m. 1973)
Murangkalih Mohammad Rizki Pramata
Mohammad Prananda
Puan Maharani
Alma mater Universitas Padjadjaran
Universitas Indonesia
Ageman Islam
Tanda tangan


Kahirupan mimiti

Lalampahan rumah tangga

  • Karir pulitik Megawati Soekarnoputri nu pinuh ku pulas jeung kelir, sigana saluyu jeung lalakon kahirupan rumah tanggana nu geus ngalaman kagagalan. Salaki kahiji nyaéta Létnan Satu (avier) Surindro Supjarso, pilot Angkatan Udara jeung perwira kahiji di Angkatan Udara Tentara Nasional Indonésia (TNI-AU) RI. Surindro jangkung jangkung, rarayna gagah jeung gaya rambut jambul, di antara batur sapagaweanana sok disebut “Pacul”. Surindro téh babaturan deukeut Guntur Soekarnoputra, lanceukna Megawati. Cenah mah Guntur ngajodokeun Mega jeung Surindro. Aranjeunna nikah dinten Saptu, 1 Juni 1968 di Jalan Sriwijaya Nomer 7, Kebayoran Baru, Jakarta. Sanggeus éta, Megawati tuluy nuturkeun salakina, Surindro, cicing di Madiun, Jawa Timur. Di dinya manéhna jadi ibu rumah tangga jeung ngurus anak kahiji, Mohammad Rizki Pratama. Nalika Mega kakandungan anak kaduana (Mohammad Prananda Prabowo), Surindro ngalaman kacilakaan pesawat anu nyéépkeun nyawana. Pesawat Skyvan T-701 anu dikadalikeunana nabrak laut di sabudeureun perairan Pulo Biak, Irian Jaya, tanggal 22 Januari 1970. Surindro jeung tujuh awak pesawat leungit, leuweung teu kanyahoan sarta ngan serpihan. uing awak pesawat kapanggih sumebar di laut sabudeureun cai eta. Mega kasedih, lila-lila ngadu’a.
  • Sababaraha taun ti harita, dina warsih 1972, waktu harita Megawati umurna masih awal duapuluhan jeung dua budakna anu masih balita, tuluy ngahirupkeun deui hubungan asmarana jeung saurang lalaki anu disebut pangusaha asal Mesir, anu ogé urang Mesir. diplomat.anu harita keur tugas di Jakarta nu ngaranna Hassan Gamal Ahmad Hasan. Sanajan kitu, perkawinan kadua Megawati teu lila, ngan ukur tilu bulan, sabab kawin Megawati jeung Hassan (salaki kadua Mega) jadi sorotan media massa kalawan alesan yén dina waktu éta Megawati masih kabeungkeut ku nikah sah jeung Surindro. , salakina kahiji jeung waktu harita Megawati can kawin, can aya putusan pasti ti pamaréntah, dina hal ieu Mabes TNI-AU, ngeunaan nasib salakina kahiji anu awakna teu kapanggih nepi ka ayeuna. Kulawarga Bung Karno teu cicing waé, tuluy nyéwa pangacara, ngaranna Sumadji, pikeun ngabatalkeun perkawinan kadua Mega nu kontroversial ngaliwatan putusan Pengadilan Tinggi Agama – Jakarta, ahirna Hassan ngaharéwos jeung nyerah. Ti nikah ka salakina kadua, nu ngadegkeun, Megawati teu dikaruniai anak nanaon.
  • Kabagjaan jeung katengtreman kahirupan rumah tangga Megawati Soekarnoputri bener-bener mapan jeung karasa sanggeus nikah jeung Moh. Taufiq Kiemas, sasama aktivis mantan Gerakan Mahasiswa Nasional Indonesia (GMNI), anu ogé salah sahiji penggerak Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan (PDI-P). Salaki katilu Mega, Taufiq Kiemas, sagigireun aktif di GMNI, anjeunna ogé ngagabung dina "Revolusi Inti Pembina Jiwa", organisasi anu ngajungjung ajaran "Soekarno". Taufiq Kiemas, anu ku Guntur jujuluk "kaum bule", nikah ka Mega dina ahir Maret 1973. Akad nikahna ngan saukur di "Panti Perwira", Jakarta Pusat. Ti pasangan ieu lahir Puan Maharani, anak katilu ti Megawati Soekarnoputri sarta anak hiji-hijina Taufiq Kiemas.

Tumbu kaluarÉdit

Jabatan pulitik
Saméméhna
Abdurrahman Wahid
Presiden Indonesia
2001-2004
Sanggeusna
Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna
Bacharuddin Jusuf Habiebie
Wakil Presiden Indonesia
1999-2001
Sanggeusna
Hamzah Haz