Buka ménu utama

Bengkulu

propinsi di Indonésia

Bengkulu nyaéta hiji propinsi nua ya di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawtesan jeung Sumatra Kulon, di béh wétan wawatesan jeung Jambi sarta Sumatra Kidul sedengkeu di béh kiduleunnana wawatesan jeung Lampung.

Bengkulu
Coat of arms of Bengkulu.png

Lambang Bengkulu
IndonesiaBengkulu.png

Peta lokasi Bengkulu
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting
Ibu kota Bengkulu Kota
Gubernur Junaidi Hamsyah
Lega 19.788,70 km2
Pangeusi 2.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Suku Bengkulu
Ageman Islam, Kristen, Animisme
Basa Bahasa Indonesia, dll
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: http://www.bengkulu.go.id/

(?)

Daérah Tingkat IIÉdit

Imah adatÉdit

Rumah Rakyat

Pakarang tradisionalÉdit

Keris Bengkulu

Pranala luarÉdit