Bengkulu

propinsi di Indonésia

Bengkulu nyaéta hiji propinsi nua ya di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawtesan jeung Sumatra Kulon, di béh wétan wawatesan jeung Jambi sarta Sumatra Kidul sedengkeu di béh kiduleunnana wawatesan jeung Lampung.

Bengkulu
Coat of arms of Bengkulu.png

Lambang Bengkulu
IndonesiaBengkulu.png

Peta lokasi Bengkulu
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting
Ibu kota Bengkulu Kota
Gubernur Dr. drh. H. Rohidin Mersyah, M.M.A.
Lega 19.788,70 km2
Pangeusi 2.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Suku Bengkulu
Ageman Islam, Kristen, Animisme
Basa Bahasa Indonesia, dll
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: http://www.bengkulu.go.id/

(?)

Daérah Tingkat IIÉdit

  1. Kabupatén Bengkulu Selatan
  2. Kabupatén Bengkulu Utara
  3. Kabupatén Kaur
  4. Kabupatén Kepahiang
  5. Kabupatén Lebong
  6. Kabupatén Muko-Muko
  7. Kabupatén Rejang Lebong
  8. Kabupatén Seluma
  9. Kota Bengkulu


Imah adatÉdit

Rumah Rakyat

Pakarang tradisionalÉdit

Keris Bengkulu

Pranala luarÉdit