Buka ménu utama

Républik Malta mangrupa hiji nagara kapuloan di Éropa Kidul. Malta kawangun ti lima pulo, tilu di antarana dicicingan, di tengah-tengah Laut Tengah. Lokasina nu stratégis geus nyababkan Malta dijajah ku raloba pangawasa dina loba abad-abad. Malta katelah salaku tujuan pariwisata hususna ka urang Éropa. Ti 1993, Malta kabagi kana 68 déwan kota (local council).

Repubblika ta' Malta
Republic of Malta
Bandéra Malta Lambang Malta
Motto
Virtute et Constantia
(Latin: "Moral jeung Kateguhan")
Lagu
L-Innu Malti
Location of Malta
Ibu kotaValletta
Kota panggedéna Birkirkara
Basa resmi Malta, Inggris
Pamaréntah Sistem Parlemén
 -  Présidén George Abela
 -  Perdana Menteri Lawrence Gonzi
Kamerdékaan
 -  Ti Britania Raya 21 Séptémber 1964 
Aréa
 -  Total 316 km² (184)
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  2006 404.039 (165)
 -  Kapadetan 1.261 /km² (4)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$7,57 miliar (144)
 -  Per kapita US$19.302 (37)
Mata uang Euro (EUR)
Zona wanci (UTC+1)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+2)
TLD Internét .mt
Kode telepon +356

Babagian WewengkonÉdit

Ti taun 1993, Malta dibagi kana 68 déwan kota nyaéta:


Tempo ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit