Maniis, Purwakarta

kacamatan di kabupatèn Purwakarta, Indonèsia


Maniis ᮙᮔᮤᮄᮞ᮪ nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Maniis

Peta lokasi Kacamatan Maniis
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Purwakarta
Camat
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa 8 désa

Profil PamaréntahanÉdit

Babagéan AdministratifÉdit

Kacamatan Maniis ngawengku 8 désa, nyaéta:

  1. Désa Cijati
  2. Désa Citamiang
  3. Désa Gunung Karung
  4. Désa Tegaldatar
  5. Désa Sukamukti
  6. Désa Sinargalih
  7. Désa Pasirjambu
  8. Désa Ciramahilir

SajarahÉdit

Profil DaérahÉdit

Wates WilayahÉdit

Kacamatan Maniis ngawates sareng Kabupatén Bandung Barat di kaler, diwates ku Dano Cirata, Kabupatén Cianjur di sabeulah Kulon, Kacamatan Sukasari sareng Tegalwaru di sabeulah Kidul, sareng Kacamatan Darangdan di beulah Wétan.

GéografisÉdit

DémografiÉdit

TransportasiÉdit

PoténsiÉdit

PertanianÉdit

PerkebunanÉdit

WisataÉdit

AtikanÉdit

SD/MIÉdit

  1. SD Negeri 1 Sukamukti
  2. SD Negeri 2 Sukamukti
  3. SD Negeri 3 Sukamukti
  4. SD Negeri 1 Gunung Karung
  5. SD Negeri 2 Gunung Karung
  6. SD Negeri Cijati
  7. SD Negeri 1 Citamiang
  8. SD Negeri 2 Citamiang
  9. SD Negeri 1 Sinargalih
  10. SD Negeri 2 Sinargalih
  11. SD Negeri 1 Tegaldatar
  12. SD Negeri 2 Tegaldatar
  13. SD Negeri 3 Tegaldatar
  14. SD Negeri Pasirjambu
  15. SD Negeri 1 Ciramahilir
  16. SD Negeri 2 Ciramahilir
  17. MI Mambaul Ulum

SMP/MTsÉdit

  1. SMPN 1 Maniis
  2. SMPN 2 Maniis
  3. SMPN Satu Atap Sukamukti
  4. SMPN Satu Atap Terpadu 1 Tegaldatar
  5. MTs Asy-Syarifiyah
  6. MTs Ianatul Mutaalimin
  7. MTs Darul Ilmi

SMA/SMK/MAÉdit

  1. SMAN 1 Maniis
  2. SMKN Maniis
  3. SMK Bistekin
  4. MA Ianatul Mutaalimin


 t·s·é 

Kabupatén Purwakarta, Jawa Barat

 

Kacamatan: Babakancikao | Bojong | Bungursari | Campaka | Cibatu | Darangdan | Jatiluhur | Kiarapedes | Maniis | Pasawahan | Paléréd | Pondok Salam | Purwakarta | Sukasari | Sukatani | Tegalwaru | Wanayasa