Buka ménu utama

Wikipedia β

Kecap Maséhi biasana ngarujuk ka tarikh warsih nurutkeun Kalénder Grégorian. Kecap ieu asalna ti Basa Arab.

Mimiti taunMaséhi ngarujuk ka taunanu dianggap minangka taunkalahiran Nabi Isa atawa Yesus ti Nazarét. Sabalikna, istilah Saméméh Maséhi (SM) ngarujuk dina mangsa saméméh taunkasebut. lolobana jelema non-kristen biasana ngagunakeun singgetan M sarta SM ieu tanpa ngarujuk ka konotasi Kristen kasebut. Sistem penanggalan anu ngarujuk dina mimiti taunMaséhi ieu mimiti diadopsi di Éropa Kulon salila abad ke-8.french

Dina basa Inggris sarta dipaké sacara internasional, istilah Maséhi disebut minangka Anno Domini (AD) sarta Saméméh Maséhi disebut minangka Before Christ (BC).

Tempo ogéÉdit