Buka ménu utama


Kubah Cadas

Kubah Cadas (Ar. قبة الصخرة Qubbatus Shokhroh) mangrupa salah sahiji situs Islam di Al-Quds. Wangunan ieu dijieun antara 687 nepi ka 691 ku Khalifah ka-9, Abdulmalik. Kadang disebut Masjid Umar (najan sabenerna mah lain masjid), sabab Khalifah ka-2 Umar bin Khoththob solat di situs éta sanggeus pasukan Muslim nalukkeun Al-Quds.

Baca ogéÉdit

 
Rancangan dasar Kubah Cadas

Tumbu kaluarÉdit