Buka ménu utama

Medellín

ibu kota departemén Antioquia Kolombi
Pikeun kagunaan séjén tina Medellin, tempo Medellin (disambiguasi).

Medellín (palapalan Spanyol: [meðeˈʝin] atawa [meðeˈʎin]), sacara resmi disebut Munisipalitas Medellín (basa Spanyol: Municipio de Medellín), nyaéta kota kadua panggedéna di Kolombia, saanggeus Bogota, jeung ibukota Departemén Antioquia. Ieu kota pernahna di Lembah Aburrá, puseur wilayah Pagunungan Andés di Amérika Kidul. Dumasar ka Departemén Statistik Administratif Nasional, ieu kota miboga populasi sakitar 2,5 juta .[1] Sareng salapan kota lainna di sakitar ieu kota, kawasan métropolitan Medellín mangrupa pangolompokan uban kadua panggedéna di Kolombia dina hal populasi jeung ékonomi, nu miboga 3,7 juta leuwih jelema.

Medellín
Municipio de Medellín
Metro de Medellín, Colombia.jpg
Parque de los Deseos(2)-Medellin.JPG
Pueblito Paisa-Medellin.JPG
Orchiderium - panoramio.jpg
Edificio Carré - Medellín.JPG
Parque Explora. from Metrostation Universidad, Medellín.jpg
Ti luhur: Istana Budaya Rafael Uribe Uribe; Puseur Medellín; Parque de Los Deseos, Pueblito Paisa; Kebon Botani Medellín; Gedong Carré; Parque Explora
Bandéra Medellín
Bandéra
Ségel resmi Medellín
Ségel
Nami panggilan: 
Kota Usum Panas Abadi, Ibukota Pagunungan, Kota Kembang
Lokasi kota (beureum tua) jeung munisipalitas (beureim) Medellín di Departemén Antioquia.
Lokasi kota (beureum tua) jeung munisipalitas (beureim) Medellín di Departemén Antioquia.
Medellín is located in Kolombia
Medellín
Medellín
Lokasi Kolombia
Koordinat: 6°13′51″N 75°35′26″W / 6.23083°N 75.59056°W / 6.23083; -75.59056Koordinat: 6°13′51″N 75°35′26″W / 6.23083°N 75.59056°W / 6.23083; -75.59056
NagaraKolombia Kolombia
RegionLembah Aburrá
Departemén Departemén Antioquia
Didirikeun2 Maret 1616
Pamaréntahan
 • TipeWali kota-déwan
 • BadanAlcaldía de Medellín
 • Wali kotaFederico Gutiérrez, 2016–2019
Lega
 • Munisipalitas380,64 km2 (14,697 sq mi)
 • Métro
1.152 km2 (445 sq mi)
Luhurna
1.495 m (4,905 ft)
Pangeusi
 (2013)
 • Munisipalitas2.441.123[1]
 • Kapadetan6.413/km2 (16.61/sq mi)
 • Métro
3.731.447[1]
 • Kapadetan métro6.925/km2 (17.94/sq mi)
DémonimMedellinense
Paisa[2]
Zona wanciUTC−05:00
Kode wewengkon+57 4
IklimAf
RamatlokaRamatloka resmi

GaleriÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c "Estimates and projections of the total national, departmental and municipal population by area 1985-2020" (XLS). NADS. http://www.dane.gov.co/files/investigaciones/poblacion/proyepobla06_20/Municipal_area_1985-2020.xls. Diakses pada 1 Séptémber 2014. 
  2. Diccionario de la lengua española. "medellinense" (dalam basa Spanyol). Real Academica Española (REA). 

Tutumbu luarÉdit

Citakan:EB1911 poster