Urang Malayu

(dialihkeun ti Melayu)

Urang Malayu (Basa Malayu: Melayu; Jawi: ملايو) wirua grup étnis Austronesia utami nu nyicingan Semenanjung Melayu, kidul Thailand, pantai kidul Burma, pulo Singapura, Bornéo gisik basisir kaasup Brunéi, Kalimantan Kulon, Kalimantan Wétan, Sarawak jeung basisir Sabah, Filipina kulon teur kidul, jeung palulo alit nu aya di antara lokasi-tempat ieu — sacara pas dikenal salaku "Dunia Melayu". Lokasi ieu ayeuna wirua bagian naragara modern Malaysia, Indonésia, Singapura, Brunéi, Burma, Thailand, jeung Filipina.

RujukanÉdit