Mikropon, kadang sok dipondokkeun jadi mik, hartina akustik transduser atawa sénsor nu ngarobah tekenan sora jadi sinyal listrik. Mikropon dipaké dina rupa-rupa parabot kayaning telepon, tip rékorder, alat bantu rungu, radio jeung tipi, VoIP, sarta pikeun larapan non-akustik sapertos pamariksaan ultrasonik.

Mikropon kapasitor U87 Neumann.

SajarahÉdit

Sababaraha papanggihan awal nyieun mikropon primitif (ayeuna disebut transmitter) saméméh Alexander Bell, tapi nu munggaran dijual mah mikropon karbon beunang Thomas Edison, Oktober 1876. Kamekaran rancangan mikropon lolobana lumangsung di Bell Laboratories.

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

RujukanÉdit

  • Microphone, Wikipédia édisi basa Inggris per 13 April 2007