Mohamad Sanusi Hardjadinata

Tilas Gubernur Jawa Kulon

Mohamad Sanusi Hardjadinata nyaéta saurang inohong Sunda.[1] Saurang pulitik Indonesia gumelar di Garut, Jawa Barat, 24 Juni 1914 – maot 12 Désémber 1995 dina umur 81 taun .[2]

Mohamad Sanusi Hardjadinata
gumelar Mohamad Sanusi Hardjadinata di Garut, 24 Juni 1914 – maot di Garut, 12 Désémber 1995 dina umur 81 taun
Rektor UNPAD
Masa jabatan
1964 – 1966
Menteri Dalam Negeri Republik Indonesia
Masa jabatan
1957 – 1959
Gubernur Jawa Barat
Masa jabatan
1951 – 1957
Residen Priangan
Masa jabatan
1951 – 1950
Katerangan lian
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Ageman Islam

PedaranÉdit

Sanusi Hardjadinata kungsi ngalungguhuhan sababaraha jabatan pulitik penting, saperti mupuhuan PNI cabang Garut, ogé nyepeng kalungguhan menteri industri dan pembangunan dina kabinet Indonesia.[3] Dina tanggal 28 Juni 1951 anjeunna meunang pancén anyar ti présidén Republik Indonesia mangsa harita (soékarno) pikeun ngalungguhan jabatan anyar : Gubernur provinsi Jawa Barat anu di tanda tangan ku mentri dalam negeri Iskaq Tjokrohadisurjo.[1] Kalungguhan séjén kungsi kapeto ngalungguhan jabatan rektor UNPAD dina periode taun 1964 nepi ka 1966.[4]

Kalungguhan pentingÉdit

  1. Wakil Residén Priangan (1947-1948)
  2. Residén Madiun (1948-1949)
  3. Residén Priangan (1950- 1951)
  4. Gubernur Jawa Barat (Juli 1951-1957)
  5. Méndagri periode (1957-1959)
  6. Réktor Unpad hingga (1964 -1966)
  7. Menteri Pendidikan dan Kebudayaan mangsa Kabinét Ampéra II.[5]

Dicutat tinaÉdit

  1. a b "KEPUTUSAN PRESIDEN REPUBLIK INDONESIA No.112" (PDF). bphn. 2007-3-28. Diakses tanggal 2017-6-16. 
  2. Evan; PDAT (Citakan:ISO date/en). "Sanusi Hardjadinata, Tuan Rumah Hajatan KAA 1955". Tempo. https://m.tempo.co/read/news/2015/04/14/118657543/sanusi-hardjadinata-tuan-rumah-hajatan-kaa-1955. Diakses pada 16 Desember 2016 
  3. T. Wardaya, SJ, Baskara (2007). Membongkar Supersemar: Dari CIA Hingga Kudeta Merangkak Melawan Bung Karno. Jakarta: Galangpress Publisher. ISBN 978-602-8174-16-9. 
  4. "Sajarah". Unpad. 2012-3-23. Diakses tanggal 2017-06-16. 
  5. Apelijo.id (2016-01-01). "Mengenal Menteri Pendidikan Dari Masa ke Masa". SejarahRI.com. http://sejarahri.com/mengenal-menteri-pendidikan-dari-masa-ke-masa/. Diakses pada 2017-6-16 

Daftar pustakaÉdit