Pikeun Surah, tempo Nuh (surat).

Nuh (Basa Arab: نوح‎, Citakan:Hebrew Name) nyaéta tokoh dina Al-Qur'an, Alkitab, sareng Tanakh. Namina disebatkeun 43 kali dina 28 surah dina Al-Quran sareng 58 kali dina 48 ayat dina 9 buku Alkitab Tarjamahan Anyar.[1] Dina Islam, Nuh lebetkeun daptar 25 nabi sareng sumping katilu saatos Adam sareng Idris.

Nuh
نوحנֹחַ
Kaligrafi Nuh 'alaihis-salam
Pasaréan
Karya nu katelahBahtera
Gelar
Anak

Kitab Suci nyarioskeun yén jalma-dosa seueur pisan salami dinten Nuh. Allah teras ngahukum aranjeunna ku nyangking banjir hébat, sedengkeun Nuh anu parantos sateuacanna paréntah ka Allah ngajantenkeun bahtera tungtungna disimpen.

RujukanÉdit

Tumbu luarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan