Buka ménu utama

Kareta Jero Taneuh Kota Nagoyaatawa Nagoya Municipal Subway (名古屋市営地下鉄 Nagoya Shiei Chikatetsu?) nyaéta sistim kareta jero taneuh nu aya di Nagoya, Aichi, Jepang. Saperti kota metropolitan di Jepang séjénna, kareta jero Greater Nagoya ngagunakeun suburban rail, nu jaringanna bakal dilegaan nepi ka 37 jalur saperti kota New York jeung London. Kareta jero taneuh ieu dioperasikeun ku Transportation Bureau City of Nagoya. mibanda 6 jalur, jeung ongkosna antara ¥200-¥320. Ampir 90℅ trekna di jero taneuh.

JalurÉdit

Jalur Nagoya Municipal Subway jeung layananna
Warna Ngaran Label / huruf Bagéan kahiji
dibuka
Panungtung
dipanjangan
Panjang
km/mil
Stasion Panumpang

per taun (000's)

Yellow Jalur 1 Jalur Higashiyama H 1957 1982 20.6/12.8 22 199,290
Purple Line 2 Meijō Line M 1965[1] 1971 8.9/5.5 12[2] 166,805
Line 4 1974[3] 2004 17.5/10.9 17[2]
Puple and white Line 2 Meikō Line E 1965[4] 1971 6.0/3.7 7[5]
Blue Via trackage rights Meitetsu Inuyama Line - 1993[6] - 21.4/13.3 13[7] N/A
Line 3 Tsurumai Line T 1977 1993 20.4/12.7 20 101,835
Via trackage rights Meitetsu Toyota Line - 1979[8] - 15.2/9.4 8[9] N/A
Meitetsu Mikawa Line N/A[10] - 1.4/0.9 2[9] N/A
Red Line 6 Sakura-dōri Line S 1989 1994 14.9/9.3 17 87,965
Pink Via trackage rights Meitetsu Komaki Line - 2003[11] - 18.3/11.4 13[12] N/A
2003[13] - 2.3/1.4 2[14] N/A
Line 7 Kamiiida Line K 2003[15] - 0.8/0.5 2[16] 8,030
 
Logo Nagoya Subway
 
Peron di Stasion Shiyakusho
 
Panto asup ka Stasion Shiyakusho
 
Panto Tiket
 
Mesin tempat meuli tiket

Pakait jeung jalur kareta sejanÉdit

JR CentralÉdit

(tujuan Shin-Yokohama, Tokyo, Kyoto and Shin-Osaka)
(tujuan Gifu, Ōgaki, Obu, Kariya, Okazaki, Toyohashi jeung Hamamatsu)
(tujuan Kozoji (pindah jalur ka urut Expo Site), Tajimi jeung Nakatsugawa)
(tujuan Yokkaichi, Tsu and Kameyama)
(ngan Limited Express, tujuan Gero jeung Takayama)

MeitetsuÉdit

(tujuan Meitetsu Gifu, Chiryu, Hekinan, Nishio, Higashi Okazaki, Toyohashi jeung Toyokawa Inari)
  • Tokoname Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Otagawa, Chita Handa, Kowa, Utsumi, Tokoname jeung Central Japan Int'l Airport)
  • Inuyama Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Iwakura, Inuyama, Mikakino jeung Shin Kani)
  • Tsushima Line: di Nagoya and Kanayama
(tujuan Tsushima, Saya jeung Yatomi)
  • Seto Line: di Sakae jeung Ōzone
(tujuan Owari Seto)

KintetsuÉdit

(tujuan Yokkaichi, Tsu, Nakagawa, Matsusaka, Ise, Toba jeung Osaka)
(tujuan Kinjo-Futo (Nagoya International Exhibition Hall))

Tempo ogéÉdit

Tumbu kaluarÉdit

CatetanÉdit