Buka ménu utama



Najwa Shihab nyaéta salah sahiji wartawan atawa reporter populér Métro TV anu saterusna jadi presenter atawa nu mawa acara Métro TV.[1] Najwa lahir di Makassar, Sulawesi Selatan, 16 Séptember 1977.[1] Acara anu dipandu ku Najwa di antarana jadi anchor program warta prime time Métro Hari Ini sarta program talk show Today's Dialogue.[1] Najwa nyaéta puteri kadua Quraisy Shihab, Menteri Agama éra Kabinét Pemwangunan VII.[1] Nana nikah jeung Ibrahim Assegaf, sarta geus mibanda hiji urang anak lalaki anu akrab digeroan Izzat.[1] Najwa Shihab sorangan akrab kalayan panggero Nana.[1] Najwa nyaéta alumni Fakultas Hukum UI taun 2000.[1] Sawaktu SMA manéhna kapilih nuturkeun program AFS, anu di Indonésia program ieu dilaksanakeun ku Yayasan Bina Antarbudaya, salila sataun di Amérika Sarikat.[1] Ngarintis karier di RCTI, taun 2001 manéhna milih ngagabung jeung Métro TV alatan stasiun TV éta dipeunteun leuwih némbalan minat badagna ka dunya jurnalistik.[1]

Pangajén anu dihontal Najwa ShihabÉdit

Dina taun 2005, manéhna nampa pangajén ti PWI Puseur sarta PWI Jaya pikeun lapora-laporanna ti Acéh, waktu musibah tsunami nandangan wewengkon éta, Désémber 2004.[1] Liputan sarta laporanana dipeunteun méré andil pikeun ngalegaanana kapadulian sarta empati masarakat kana tragedi kamanusaan kasebut.[1]

Najwa anjog di Acéh dina poé-poé kahiji musibah, jadi saksi kadahsyatan balai éta, aya di tengah tumpukan layon anu tacan kaurus, sarta jadi saksi ogé yén pamaréntah henteu siap nyanghareupanana.[1] Teu heran sawatara laporan live-na sakitu émosional.[1] Cacak kitu manéhna henteu kaleungitan daya kritis sarta katajamanna, sanajan jelema anu dianggap tanggung jawabna luhur ngenaan penanganan pasca-bencana nyaéta Alwi Shihab, Menko Kesra waktu éta, anu teu séjén nyaéta mamangna.[1] Pakar komunikasi UI, Effendi Ghazali anu terkesan kalayan laporan-laporanna, nyebutkeun fenomena éta minangka Shihab vs Shihab.[1] Taun 2006 manéhna kapilih minangka Wartawan Pangalusna Métro TV, sarta asup nominasi Pamaca Warta Pangalusna Panasonic Awards.[1] Dina taun anu sarua, babarengan sajumlah wartawan ti sagala rupa nagara, Najwa kapilih jadi peserta Senior Journalist Seminar anu lumangsung di sajumlah kota di AS, sarta jadi pembicara dina Konvensi Asian American Journalist Association.[1] Taun 2007, pangakuan ka profesionalisme Najwa henteu ngan datang ti jero nagara, tapi ogé manca nagara.[1] Kabuktian, sajaba asup deui nominasi Pamaca Warta Pangalusna Panasonic Awards, manéhna ogé asup nominasi (5 besar) ajang anu leuwih bergengsi di tingkat Asia, nyaéta Asian Television Awards pikeun kategori Best Current Affairs/Talkshow presenter.[1] Émbaran pinunjul dilangsungkeun bulan Nopémber 2007 di Singapura.[1] Lamun dina Panasonic Awards pinunjul dipilih ti jumlah sms panglobana, mangka penentuan pinunjul dina Asian TV Awards dipigawé ku panel juri anu beranggotakan TV broadcaster senior ti sagala rupa nagara di Asia.[1]

Salah sahiji acara anu dipandu Najwa Shihab sarta cukup membekas di benak umum, nyaéta debat calon Gubernur DKI Jakarta.[1] Debat anu ngahijikeun pasangan Fauzi Bowo-Priyanto sarta Adang Daradjatun-Dani Anwar éta diayakeun ku KPUD DKI Jakarta, disiarkeun sacara langsung ku Métro TV sarta Jak TV.[1] Najwa kapilih minangka pemandu debat ngagéhan sajumlah nu mawa acara anu diseleksi KPUD DKI Jakarta.[1] Sanajan geus megatkeun pikeun total di dunya jurnalistik sarta TV broadcast, Najwa terus menerus narékahan nguatkeun sarta memperkaya wawasan kaélmuanna.[1] Mimiti 2008 ka hareup manéhna baris hiber ka Australia minangka peraih Full Scholarship for Australian Léadership Awards.[1] Manéhna baris neuleuman hukum média.[1] Taun 2010, balik Najwa Shihab asup minangka nominasi Presenter Warta Pangalusna Panasonic Awards, sanajan dina pamustunganana Putra Nababan minangka pinunjulna.[1]

Presenter Métro TV Najwa Shihab ngahontal pangajén Young Global Leader (YGL) 2011 ku World Economic Forum (WEF) anu berkedudukan di Geneva, Swiss.[2] Pangajén kasebut dibikeun WEF saban taun ka para profésional ngora umurna di handapeun 40 taun ti sakumna dunya.[2] Rébuan calon kudu ngaliwatan seleksi sacara heureut ku hiji Komite Seleksi anu dipupuhuan Ratu Rania Al Abdullah ti Yordania.[2] Najwa Shihab kapilih minangka YGL 2011 sanggeus Komite Seleksi ngalakonan penyaringan anu pohara heureut ka rébuan profésional ngora di sagala rupa disiplin élmu sarta profesi, ti sakumna dunya.[2] Dina surat anu ditandatanganan ku Executive Chairman The Forum of Young Global Léaders, Klaus Schwab sarta Senior Director Héad of The Forum of Young Global Léaders, David Aikman, Najwa Shihab kapilih minangka YGL 2011 alatan pencapaian profésional, komitmen ka masarakat sarta kontribusina anu potensial dina nyieun mangsa hareup dunya kalayan kapamingpinanana anu méré inspirasi ka kaum ngora séjénna.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab (id)[1] (diaksés tanggal 17 Nopember 2011)
  2. a b c d e (id)[2] (diaksés tanggal 17 Nopember 2011)