Buka ménu utama

Sulawesi Kidul

propinsi di Indonésia
(dialihkeun ti Sulawesi Selatan)

Kondisi jeung sumber daya alamÉdit

Kondisi alamÉdit

Posisi géografis

  • 0°12' - 8° Lintang Kidul
  • 116°48' - 122°36' Bujur Wétan

Wates wilayah:

Lega Propinsi Sulawesi Kidul nyaéta 62.482,54 km².

Keanekaragaman hayatiÉdit

Sumber Daya AlamÉdit

Potensi DaerahÉdit

Sosial KamasarakatanÉdit

Suku BangsaÉdit

Makassar, Bugis, Mandar jeung Toraja.

BasaÉdit

Basa nu umum digunakeun nyaéta Makassar, Bugis, Toraja, Mandar jeung Konjo. Conto :

  • Dahar = nganre (Makassar) - manre (Bugis) - kumande (Toraja),
  • Hayang/daék = ero (Makassar) - elo(Bugis),
  • Wani = rewa (Makassar) - ewa (Bugis),
  • jsb.

AgemanÉdit

Mayoritas agamana Islam, kajaba di Kabupatén Tana Toraja jeung sabagéan Kabupatén Luwu beulah kalvr nu mayoritas agamana Nasrani.

PangatikanÉdit

PamaréntahanÉdit

Kabupatén dan KotaÉdit

  1. Kabupatén Bantaeng
  2. Kabupatén Barru
  3. Kabupatén Bone
  4. Kabupatén Bulukumba
  5. Kabupatén Enrekang
  6. Kabupatén Gowa
  7. Kabupatén Jeneponto
  8. Kabupatén Luwu
  9. Kabupatén Luwu Timur
  10. Kabupatén Luwu Utara
  11. Kabupatén Maros
  12. Kabupatén Pangkajene Kapuloan
  13. Kabupatén Pinrang
  14. Kabupatén Selayar
  15. Kabupatén Sinjai
  16. Kabupatén Sidenreng Rappang
  17. Kabupatén Soppeng
  18. Kabupatén Takalar
  19. Kabupatén Tana Toraja
  20. Kabupatén Wajo
  21. Kota Makassar
  22. Kota Palopo
  23. Kota Pare-Pare

Kabupatén Majene, Mamasa, Mamuju, Mamuju Utara jeung Poléwali Mandar nu tadina mangrupa kabupatén di propinsi Sulawesi Kidul kiwari resmi jadi kabupatén di propinsi Sulawesi Kulon marengan ngadegna propinsi éta dina ping 5 Oktober 2004 dumasar UU Nomer 26 Taun 2004.

Daptar GubernurÉdit

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1964 - 1966 A.A. Rivai
2 1966 - 1978 Achmad Lamo
3 1978 - 1983 Andi Odang
4 1983 - 1988 Achmad Amiruddin
5 1988 - 1993 Achmad Amiruddin
6 1993 - 1998 Z.B. Palaguna
7 1998 - 2003 Z.B. Palaguna
8 2003 - 2008 HM Amin Sjam

Perwakilan di JakartaÉdit