Buka ménu utama
Nakatsugawa
関市
Lokasi Nakatsugawa
Nakatsugawa aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Lokasi Koordinat: 35°29′N 137°30′E
Lambang
Symbol of Nakatsugawa
Lambang Nakatsugawa
Kantor Pamarentahan Nakatsugawa
Ramatloka resmi: Kota Nakatsugawa

Kota Nakatsugawa (中津川市 Nakatsugawa-shi?) nyaéta hiji kota nu aya di wewengkon Tōnō di Gifu, Jepang. Kota ieu diadegkeun dina tanggal 1 April, 1952.

SajarahÉdit

Salila Periode Edo dina Sajarah Jepang (1603-1868), Nakatsugawa salah sahiji kota pos, disebutna Nakatsugawa-juku, salah sahiji tina 69 stasion Nakasendō sapanjang jalur Nakasendō. Jalur ieu manjang ti mimiti sasak Nihonbashi di Tokyo, waktu harita disebut Edo, nepi ka sasak Sanjō Ōhashi di ibukota kaisar di Kyoto. Salah sahiji jalan utama nu dipaké salila périodeu Edo, jeung salah sahiji jalan nu ngahubungkeun Edo jeung Kyoto.

NgahijiÉdit

Dina tanggal 13 Pébruari, 2005 kota jeung désa dihandap ieu asalna ti Distrik Ena (nu ngalebur dina ngahiji ieu) jeung Désa ti Distrik Kiso, Nagano:

Ku ngahijina kota jeung désa ieu, populasina 86,498 tur kapadetanna 128 jiwa per km². Legana nyaéta 676.38 km².

Kadaharan hususÉdit

Tempat-tempat di Jepang merhatikeun kadaharan sacara husus, utama salila indit-inditan sarta wisata, sarta lolobana wewengkon di Jepang tenar pikeun kadaharan lokalna. Pikeun urang Jepang, mecakan kadaharan ieu salila lalampahanana dianggap minangka salah sahiji hal anu penting.

Nakatsugawa kawentar pikeun panén kastanye sarta kastanye nu kawentar nyaet kurikinton (栗きんとん). Kurikinton dihasilkeun ku leuwih tiheula ngagolakkeun cai sarta tuluy ngagodogkeun kastanye, tuluy dicampurkeunn jeung gula sarta dijieun kastanye. Ilaharna loba dijieun salila di bulan-bulan usum Gugur. Réa kulawarga nyieun sorangan di pawonna, sedengkeun meuli kurikinton keur oleh-oleh.

Tumbu kaluarÉdit

Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan