Buka ménu utama

Nusa Tenggara Kulon

propinsi di Indonésia

Nusa Tenggara Kulon nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Ibu kotana aya di Mataram.[1]

Nusa Tenggara Kulon
Coat of arms of West Nusa Tenggara.svg

Lambang Nusa Tenggara Kulon
IndonesiaWestNusaTenggara.png

Peta lokasi Nusa Tenggara Kulon
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Mataram
Gubernur Dr. K.H. TGH. Muhammad Zainul Majdi, M.A
Lega 19.708,79 km²
Pangeusi 4.015.102
Kapadetan
Kabupatén 7
Kota 2
Kacamatan 94
Kalurahan/Désa 762
Suku Suku Sasak, Suku Sumbawa, Suku Mbojo
Ageman Islam, Protéstan, Hindu, Katolik, Buda
Basa Basa Indonesia,Basa Sasak
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Orlen-orlen

Ramatloka resmi: www.ntb.go.id

(?)

Eusi

PamaréntahanÉdit

Wakil di DPR jeung DPDÉdit

Anggota DPR ti Propinsi Nusa Tenggara KulonÉdit

Anggota DPD ti Propinsi Nusa Tenggara KulonÉdit

  • Drs. H. Harun Al Rasyid, M.Si
  • Drs. H. Syahdan Ilyas
  • Drs. H. Lalu Yusuf
  • H. L. Abdul Muhyi Abidin, S.Ag.

Dicutat tinaÉdit

  1. Hidayah, Zulyani (2015). Ensiklopedi Suku Bangsa di Indonesia. Jakarta: Prenada Media. ISBN 9789794619292. 

Citakan:NTB