Pohpohan (Pilea trinervia Wight) anu kaasup wanda Urticacéae nyaéta ngaran lalab anu didaharna téh daunna, jadi sorangan biasana di sisi leuweung tur warna daunna héjo[1][2].Pohpohan kaasup kana tutuwuhan terna anu jangkungna bisa nepi ka 5 meter, daunna teu teuas jeung seungit biasana dipaké obat nyeuri beuteung.[2]

Kandungan GiziÉdit

Kandungan gizi dina pohpohan (per 100 gr bahan) nyaéta energi 37 Kal, protein 2,5 gr, lemak 0,8 gr, karbohidrat 6,9 gr, Kalsium (Ca) 744,0 mg, fosfor 80,0 mg, besi 5,9 mg, vitamin A 900 RE, vitamin C 5 mg, vitamin B1 0,03 mg, cai 87,4 gr jeung BODnya 69 %[3].Nilik kana komposisina sihoréng daun pohpohan luhur pisan kalsiumna per 100 gr (744,0 mg) lamun dibandingkeun jeung tutuwuhann lalab séjénna misalna daun katuk 540 mg, daun sampeu 165 mg jeung daun bayem 267 mg[3]. Awak manusa perlu pisan kalsium pikeun pertumbuhan jeung pembentukan tulang jeung huntu nalika budak nepi ka rumaja, nalika ngandeg jeung salila nyusuan[3]. Kacumponanana pangabutuh kalsium dina awak urang bisa nyingkahan ''pengapuran'' tulang (osteoporosis) nalika sawawa[3]

ReferensiÉdit

  1. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Kaca 538
  2. a b Pohpohan (Pilea trinervia Wight)(diakses 16 oktober 2011)
  3. a b c d Poh Pohan(diakses 16 Oktober 2011)