Helmand (Basa Pastun/Pérsia Dari: هلمند) nyaéta salah sahiji ti 34 propinsi di Apganistan. Propinsi ieu aya di beulah kidul-kulon nagara. Ibu kotana nyaéta Lashkar Gah.

Helmand jan

هلمند
Lokasi Propinsi Helmand di Apganistan
Lokasi Propinsi Helmand di Apganistan
NagaraBandéra Apganistan Apganistan
Ibu kotaLashkar Gah
Lega
 • Total58.584 km2 (22,619 sq mi)
Pangeusi
 • Total1,441,769

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Citakan:Districts of Helmand Citakan:War on Terror