Buka ménu utama

Propinsi-propinsi Apganistan nyaéta babagian administratif utami Apganistan. Sakumaha dina 2004, aya 34 propinsi (ولايت wilayat). Unggal propinsi teras dibagi kana distrik.

Apganistan
National emblem of Afghanistan.svg

Artikel ieu mangrupa bagian ti séri:
Pulitik jeung Pamaréntahan
Apganistan



Nagara séjénna · Atlas
 Portal Pulitik

Pamaréntahan propinsi diluluguan ku saurang gubernur. Unggal propinsi diwakilkeun dina pamaréntah Apganistan ku 2 anggota dina Majelis Sesepuh. Hiji dipilih ku déwan propinsi pikeun jabatan 4 taun samentwis nu hiji deui dipilih ku déwan distrik pikeun jabatan 3 taun. Pawakilan dina Majelis Rahayat mangrupa langsung ti distrik-distrik, sanajan dina propinsi, 2 ti wakil-wakil kedah awéwé. Aranjeunna ditunjuk ku Présidén Apganistan.

Propinsi di ApganistanÉdit

Propinsi historisÉdit

 

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit