Buka ménu utama

Républik Sosialis Soviét Azerbaijan

Républik Sosialis Soviét Azerbaijan (Basa Azerbaijan: Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası; Basa Rusia: Азербайджанская Советская Социалистическая Республика [АзССР] Azerbaydzhanskaya Sovetskaya Sotsialisticheskaya Respublika [AzSSR]), kawanoh ogé salaku RSS Azerbaijan, nyavta salah sahiji républik nu ngabentuk Uni Soviét. Républik ieu ngadeg dina 28 April 1920. Ti 12 Maret 1922 nepi ka 5 Désémber 1936, républik ieu minangka bagian ti RSFS Transkaukasus bareng jeung RSS Arménia jeung RSS Géorgia. Dina Désémber 1922, RSFS Transkaukasus jadi bagian ti Uni Soviét nu masih anyar kabentuk.

Républik Sosialis Soviét Azerbaijan
Азербайджанская Советская Социалистическая Республика
Азәрбајҹан Совет Сосиалист Республикасы

1920–1990
Bandéra Lambang
Lagu kabangsaan
Lagu Kabangsaan RSS Azerbaijan
Ibu kota Baku
Basa Basa Azerbaijan, Rusia, jeung Arménia (di OA Nagorno-Karabakh)
Pamaréntahan Républik Sosialis Soviét
Sajarah
 - Ngadeg 1920
 - Bubar 1990

Eusi

PamaréntahanÉdit

Pupuhu nagaraÉdit

Pupuhu Komite Eksekutif PuseurÉdit

Pupuhu jeung Présidium Soviét LuhurÉdit

PrésidénÉdit

RujukanÉdit

  • История государства и права Азербайджанской ССР. Б., Академия наук ССР, 1964.
  • Гражданский кодекс Азербайджанской ССР. Б., Верховный совет, 1964.
  • Madatov, G. Azerbaijan During the Great Patriotic War. Baku, 1975.
  • Независимая газета, 12 August 1992, pp. 1–2.

Tumbu kaluarÉdit