Buka ménu utama
Pikeun kagunaan séjén tina Baku, tempo Baku (disambiguasi).

Baku (Basa Azerbaijan: Bakı), kadang diéjah Baki atanapi Bakou, nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Azerbaijan. Kota ieu aya di basisir kidul Samenanjung Absheron. Kota ieu miboga 2 bagian utama: puseur jeung jero. Baku dibagi kana 11 distrik administratif (raion) jeung 48 pakotaan.

Baku

Bakı
Ségel resmi Baku
Ségel
NagaraBandéra Azerbaijan Azerbaijan
Pamaréntahan
 • WalikotaHajibala Abutalybov
Lega
 • Total2.130 km2 (820 sq mi)
Luhurna
-28 m (−92 ft)
Pangeusi
 (2010)[2]
 • Total2.064.900
 • Kapadetan969,44/km2 (251,080/sq mi)
Zona wanciUTC+4 (AZT)
 • Usum Panas (DST)UTC+5 (AZST)
Kode pos
AZ1000
Kode wewengkon12
RamatlokaBakuCity.az

Hubungan internasionalÉdit

Kota kembarÉdit

Baku dikembarkeun jeung:[3][sacara kronologis]

Nagara Kota Daérah Kaping
  Sénégal   Dakar   Région Dakar 1967[4][5]
  Italia   Napoli   Campania 1972[6]
  Irak Basra Kagubernuran Basra 1972[4]
  Bosnia jeung Hérzégovina   Sarajevo   Kanton Sarajevo 1975[4][5]
  Amérika Sarikat Houston   Texas 1976[7]
  Perancis   Bordeaux   Aquitaine 1979[4]
  Iran Tabriz Propinsi Azerbaijan Wétan 1980[5]
  Turki Izmir Propinsi İzmir 1985<[8]
  Viétnam Vũng Tàu Propinsi Bà Rịa–Vũng Tàu 1985[4]
  Amérika Sarikat Honolulu   Hawaii 1998[9]

Kota mitraÉdit

Aya ogé hubungan kamitraan dina tingkat nu béda jeung:[10] Berlin, Paris, Wina, Tbilisi, Astana, Minsk, Moskwa, Volgograd, Kizlyar, Tashkent, jeung Chengdu.

GaleriÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit