Satir nyaéta kecap anu disebut satir atawa satire. [1]Satir nyaéta karya sastra (sajak, carita pondok, carita drama, jsté) anu eusina sumindir (boh sagemblengna boh sabagian); rupaning kabokbrokan sosial, kabodoan, kateuadilan,jsté., digelarkeun jadi (adegan) guguyon, ngageuhgeuykeun, tapi seukeut ngajak mikiran.[1]

RujukanÉdit

  1. a b Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.