Buka ménu utama
Songsong keur dipaké niup

Songsong nyaéta awi bungbas saruas sagedé indung suku gunana pikeun niupan seuneu pareum di hawu supaya hurung deui.[1] Songsong nanggeuh dina hawu.[1] Dijieun tina awi tali sangkan bungbas jeung panjang bukuna, sakapeung songsong sok dipaké ngasur-ngasur suluh kajero hawu.[2]

RujukanÉdit

  1. a b Danadibrata, R.A. (1 Desember 2009). Kamus Basa Sunda R.A. Danadibrata. Bandung: Kiblat Buku Utama. p. 650. ISBN 9793631937. 
  2. Sutarna, Sugiyarto Dakung, Ena (1986). Isi dan kelengkapan rumah tangga tradisional menurut tujuan, fungsi dan kegunaan daerah Jawa Barat. micigan university: Departemen Pendidikan dan Kebudayaan, Proyek Inventarisasi dan Dokumentasi Kebudayaan Daerah.