Buka ménu utama

Stasion Cipinang (CPN) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Pisangan Timur, Pulo Gadung, Jakarta Timur. Ti mimiti taun 2018, fungsi Cipinang minangka stasion geus dinonaktipkeun. Sabada pangwangunan jalur double-double track Jatinegara-Cakung bérés, stasion ieu boga 4 jalur. Kiwari, Cipinang jadi tempat pikeun ngendalikeun pasinyalan sarta tempat nyimpen sarana lokomotip di Dépot Cipinang nu anyar.[3][4]

Stasion Cipinang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun CPN.png
  • Singgetan: CPN
  • Nomor: 0451
Lokasi
PropinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Timur
KacamatanPulo Gadung
KalurahanPisangan Timur
Sajarah
Dibuka1887 (lin BOSM)
Ditutup2018 (minangka stasion)
Ngaran saméméhnaStasiun Tjipinang
Taun éléktrifikasi1992
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 13+381 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananNgan pikeun ngendalikeun lalampahan karéta api sarta nyimpen sarana perkeretaapian (Dépot Cipinang).
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. gandhi, Grace (2015-07-28). "Proyek Rel Double-double Track Manggarai-Cikarang Digenjot" (dalam bahasa id-ID). Tempo. https://bisnis.tempo.co/read/687030/proyek-rel-double-double-track-manggarai-cikarang-digenjot. Diakses pada 2018-03-03 
  4. "Dipo KA Cipinang Ditargetkan Beroperasi Tahun Ini" (dalam bahasa id-ID). Berita Trans. 2018-02-19. http://beritatrans.com/2018/02/19/dipo-ka-cipinang-ditargetkan-beroperasi-tahun-ini/. Diakses pada 2018-04-23 

Tumbu kaluarÉdit

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Jatinegara
Stasion saenggeusna:
Stasion Klénder