Buka ménu utama

Daérah Operasi I Jakarta atawa Daop 1 Jakarta atawa Daop I JAK (Aksara Sunda Baku: ᮓᮆᮛᮂ ᮇᮕᮨᮛᮞᮤ ᮱ ᮏᮊᮁᮒ) nyaéta Daérah Operasi PT Kereta Api Indonesia anu ngawengku wilayah DKI Jakarta, Banten, jeung Jawa Kulon bagian kulon.[1] Daop ieu mangrupa hiji-hijina daérah operasi anu ngaoperasikeun KRL.[1]

PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi I Jakarta
Logo PT KAI (Persero).svg
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daérah Operasi I Jakarta
Kantor Daop/Divre
ProvinsiDKI Jakarta
KotaJakarta Pusat
KacamatanMénténg
KalurahanCikini
AlamatJalan Cikini Raya
Kode pos10330
Informasi séjén
Singgetan Daop/DivreJAK
Stasion pangluhurna1. +584 m (Cisaat)
2. +583 m (Sukabumi)
LayananTingali di handap
Karakteristik jalurLalobana lintas datar
Wates kacepatan tertinggi nu diijinkeun70 s.d. 90 km/jam

Karéta anu dioperasikeun ku daop 1 JakartaÉdit

Karéta anu dioperasikeun ku daop séjénÉdit

Béngkél jeung sarana perawatanÉdit

Balai Yasa ManggaraiÉdit

Balai yasa ieu husus dipaké pikeun perawatan karéta api panumpang kelas éksekutip jeung KRL.[2] Baheula balai yasa ieu diwangun ku Staatsspoorwegen taun 1920 anu ngaranna Hoofd-Werkplatsen te Manggarai.[2] Di dieu kabéh karéta éksekutip jeung KRL anu dirawat bakal ngaliwatan pemeliharaan ahir (PA), semiperawatan akhir (SPA), PA bogie, perbaikan ahir lengkep (PAL), jeung perbaikan (PB).[1][2]

Dipo lokomotip JatinegaraÉdit

Dipo ieu dipaké pikeun nyimpen lokomotip, di antarana CC201, CC203, jeung CC206 pikeun operasional KA di pulo Jawa.[1]

Subdipo Lokomotip Tanah AbangÉdit

Sakompleks dengan stasion Tanah Abang. Dipo ini dipaké pikeun nyimpen lokomotip, di antarana CC201, CC203, jeung CC206.[1]

Subdipo Lokomotip RangkasbitungÉdit

Dipo ieu dipaké pikeun perawatan karéta api anu ngaahiri ruteuna di Stasion Rangkasbitung, antara lain Karéta api Langsam jeung Karéta api Rangkas Jaya.[1]

Dipo KRL Bukit Duri, Dépok jeung BogorÉdit

Dipo ini saukur dipaké pikeun tempat panyimpanan, perbaikan, jeung perawatan KRL anu beroperasi di lintas Jabodetabék.[1]

Dipo Jakarta KotaÉdit

Sakompleks jeung stasion Jakarta Kota, dipo ini dipaké pikeun nyimpen rangkéan karéta milik Daop I Jakarta.[1]

Jalur karéta apiÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

  1. a b c d e f g h i j k Situs resmi PT Kereta Api Indonesia (id) diakses tanggal 8 Maret 2016
  2. a b c Suara Merdeka: Balai Yasa Manggarai (id) diakses tanggal 8 Maret 2016