Buka ménu utama

Sukanagara, Cianjur

kacamatan di kabupatèn Cianjur, Indonèsia

Sukanagara nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Cianjur, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Sukanagara

Peta lokasi Kacamatan Sukanagara
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Cianjur
Camat
Lega 174,04 Kilométer pasagi
Jumlah pangeusi 50.693 (2017) Sunting ini di Wikidata
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa

Wates WilayahÉdit

Sukanagara nyaéta kacamatan anu aya di kabupaten Cianjur, diwawatesan ku Kacamatan Kadupandak nu mangrupa kacamatan pamungkas di wilayah tapel wates Cianjur bagian kidul. Wates wewengkon antara Sukanagara jeung Kadupandak nyaéta kampung Ciasmay anu kawentar ku pakebonan jeruk anu rasana pohara amis sarta legit anu disebut jeruk ciasmay mandarin anu geus kawentar. Lian ti eta, Désa Sukakarya nyaéta désa anu pagigir-gigir langsung jeung kampung Ciasmay, Cibuluh sarta Keusiklengka nu kaasup kampung pangjuruna di desa Sukakarya alatan tempatna aya di luhur pasir sarta jalanna mangrupa koral jeung aspal salapis.

GeografisÉdit

Kaayaan géografis di wilayah Sukanagara pohara méré nah suhuna, hawana pohara tiis alatan di Sukanagara aya gunung nu ngaranna gunung Karang. Sukanagara perenahna di handapeun gunung karang nu hawana sejuk.

Potensi ekonomiÉdit

PasarÉdit

Pasar di Sukanagara pohara ramena utamana lamun beurang alatan kurang leuwih ti 5 kacamatan séjén néangan bahan pokona di Sukanagara nu tempatna pohara setrategisna.

TatanenÉdit

Tatanén di kacamatan sukanagara lolobana mangrupa sayur mayur.

PeternakanÉdit

Peternakan lauk cai tawar kawas lauk emas réa kapanggih di daerah ieu.

AngkutanÉdit

Sukanagara mangrupa terminal panyindangan antara Kadupandak (jalur handap) sarta Pagelaran, Tanggeung, Cidaun (jalur luhur).

Sumber daya manusa jeung atikanÉdit

Wewengkonna lumayan aman tur tingtrim. Nonomanana réa aktip dina karang taruna. Sakola tengahan umum nagri nu aya di Sukanagara nyaéta SMUNRA Sukanagara, sedengkeun sakola swastana mah di antarana MAN Sukanagara. Lian ti nu nyicinganana lumayan mundel, nu nyicingan ti luar kacamatan ogé réa anu ngekos di Sukanagara, utamana barudak sakola alatan sewa tempat di Sukanagara relatif murah keneh.

KasehatanÉdit

Aya puskesmas, dokter prakték sarta klinik bidan.

AdministratifÉdit


 t·s·é 

Kabupatén Cianjur, Jawa Barat

 

Kacamatan: Agrabinta | Bojongpicung | Campaka | Campaka Mulya | Cianjur | Cibeber | Cibinong | Cidaun | Cijati | Cikadu | Cikalong Kulon | Cilaku | Cipanas | Ciranjang | Cugenang | Gékbrong | Kadupandak | Karangtengah | Lélés | Mandé | Naringgul | Pacét | Pagelaran | Sindangbarang | Sukaluyu | Sukanagara | Sukaresmi | Takokak | Tanggeung | Warungkondang