Buka ménu utama

Sumgayit (Basa Azerbaijan: Sumqayıt; Basa Rusia: Сумгаит; ogé, Sumgait jeung Sumqayyt) nyaéta salah sahiji kota panggedéna di Azerbaijan, aya di deukeut Laut Kaspia, kira-kira 31 kilométer ti Baku. Kota ieu miboga populasi kira-kira 308.700 jiwa (sénsus 2009). Kota ieu miboga aréa 83 km². Kota ieu ngadeg dina 22 Nopémber 1949.[1]

Sumgait

Sumqayıt
Kota & Munisipalitas
NagaraBandéra Azerbaijan Azerbaijan
KotaSumgait
Pamaréntahan
 • WalikotaEldar Azizov
Lega
 • Total83 km2 (32 sq mi)
Pangeusi
 (2010)
 • Total312.000
 • Kapadetan3,800/km2 (9,700/sq mi)
Zona wanciUTC+4 (AZT)
 • Usum Panas (DST)UTC+5 (AZT)

Hubungan internasionalÉdit

Tingali ogéÉdit

RujukanÉdit

Tumbu kaluarÉdit