Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Syawwal atawa Sawal (Basa Arab:شوال, Syawwal) nyaéta bulan kasapuluh dina pananggalan hijriyah sabada bulan Puasa saméméh bulan Hapit atawa Zulko'dah. [1]

Kautamaan ieu bulanÉdit

Dina ieu bulan Umat Islam ngalaksanakeun solat Idul Fitri atawa sok ilahar disebut poé lebaran dingaranan Lebaran lantaran dina ieu poé umat Islam silih lubarkeun kasalahan atawa silih hampura. Ogé disunahkeun pikeun umat Islam sabada Puasa Romadon, dituluykeun puwasa 6 poé pahalana lir ibarat puasa sataun campleng. Lantaran dilaksanakeun di bulan Syawwal kumargi kitu disebut puasa Syawwal.

Kajadian dina ieu bulanÉdit

  • Tanggal 1 Syawwal Solat Idul Fitri.

RujukanÉdit

  1. https://www.marefa.org/ diakses 13 Februari 2019