Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Dzulhijjah atawa Rayagung (Basa Arab:ذو الحجة, Dzulhijjah) nyaéta bulan kaduabelas dina pananggalan hijriyah sabada bulan Dzulkaédah saméméh bulan Muharam atawa Syuro. [1]

Kautamaan ieu bulanÉdit

Dina ieu bulan Umat Islam nu mampu ngalaksanakeun ibadah haji ka tanah suci, di Kota Mekah jeung jaroh Madinah, meuncit kurban mangrupa embé, domba atawa sapi atawa munding. Urang Sunda atawa Jawa Bulan Rayagung kumargi dina bulan ieu kumpulna sababaraha ibadah, utamana ibadah haji dimana kumpulna umat Islam sadunya. Ogé rupa-rupa ibadah dina ieu bulan nu agung.

  • Ibadah Haji
  • Puasa 'Arofah
  • Solat Idul Adha
  • Ibadah Qurban

Kajadian dina ieu bulanÉdit

  • Haji Wada, Haji pipisahan Kangjeng Nabi Muhammad saw.

RujukanÉdit

  1. https://www.marefa.org/ diakses 13 Februari 2019