Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Sya'ban atawa Rewah (شعبان, Sya'ban) nyaéta bulan kadalapan dina pananggalan hijriyah sabada bulan Rojab saméméh Puasa atawa Romadon.

Kautamaan ieu bulanÉdit

Dina ieu bulan Kangjeng Nabi Muhammad saw seueur puasa sunah. [1]

Kajadian dina ieu bulanÉdit

  • Tanggal 27 Rojab kajadian Isro Mi'raj Nabi Muhammad Saw.

RujukanÉdit

  1. https://www.marefa.org/ diakses 12 Februari 2019