Buka ménu utama

Kalénder Islam

  1. Muharram
  2. Safar
  3. Rabiul awal
  4. Rabiul ahir
  5. Jumadil awal
  6. Jumadil ahir
  7. Rajab
  8. Sya'ban
  9. Ramadhan
  10. Syawal
  11. Dzulkaidah
  12. Dzulhijjah

Robiul Awal atawa Mulud atawa Maulid (ربيع الأول, Rabi'ul Awal, Maulid (مولد)) nyaéta bulan katilu dina pananggalan hijriyah sabada bulan Sopar saméméh Rabi'ul Akhir atawa bulan Silih Mulud.

Asal NgaranÉdit

Dingaranan bulan Rabi'ul Awal ti mimiti taun 412 H zaman Kilab bin Murroh, aki ka-5 Kangjeng Nabi Muhammad saw. Nurutkeun urang Arab, bulan Rabi'ul Awal téh saparapat bulan dina sataun.[1]

Kajadian dina bulan MuludÉdit

  • Tanggal 12 dibabarkeuna Kangjeng Nabi Muhammad saw, kumargi kitu disebut bulan Mulud atawa Maulid (مولد) nu hartina waktu dibabarkeuna Kangjeng Nabi saw.

RujukanÉdit