Tarawéh nyaéta salat sunat sabada salat Isa dina bulan puasa,[1] nyaéta ritual ibadah salat sunat umat agama Islam dina peuting-peuting bulan Romadon. Lobana aya anu 8 rakaat, aya anu 20 rakaat, gumantung kana madhab masing-masing. Tarawéh bisa dilaksanakeun sacara munfarid, ogé sacara barjamaah anu dipingpin ku imam. Tarawéh dina basa Arab nyaéta wangun jama tina تَرْوِيْحَةٌ anu hartina waktu sakeudeung pikeun istirahat.[2]

salat tarawéh
tarawéh barjamaah

KautamaanÉdit

Kautamaan salat tarawéh nu paling dasar nyaéta ayana ampunan ti Gusti Allah pikeun dosa-dosa saurang muslim nu geus kaliwat. Ngalaksanakeun salat tarawih barjamaan ogé diiitung sarua jeung ngerjakeun salat tahajud sapeuting jumput. Tina kautamaan ieu, salat tarawih jadi salah sahiji salat sunnah nu utama.[3]

RujukanÉdit

  1. Satjadibrata,R.Kamus Basa Sunda.Kiblat Utama. Bandung 2oo8.
  2. Tarawih dina Wikipedia basa Indonesia
  3. Hambali, Muhammad (2017). Panduan Muslim Kaffah Sehari-hari: dari Kandungan hingga Kematian. Yogyakarta: Laksana. pp. 196–197. ISBN 978-602-407-185-1.