Universitas Brawijaya

Universitas Brawijaya (UB) nyaeta paguron luhur ti Indonesia anu diadegkeun dina 1963 di Kota Malang, Jawa Wétan ngalangkungan kaputusan Menteri Pendidikan dan Ilmu Pengetahuan no.1 tanggal 5 Januari 1963. Kaping éta teras disetél salaku ulang tahun UB. Ngaran Brawijaya dirumuskeun sacara khusus ku Presiden Soekarno di harepan tiasa mundur keneh Raden Wijaya (Brawijaya I) salaku pangadeg Karajaan Majapahit ogé minangka kampus kareueus masarakat Indonésia.[4]

Universitas Brawijaya
Brawijaya University
Lambang Resmi Universitas Brawijaya
Lambang UB
Ngaran saméméhna
Gemeentelijke Universiteit
MotoBuilding Up Noble Future
JinisPerguruan Tinggi Badan Layanan Umum
Diadegkeun5 Januari 1963
Dana abadiRp. 5,12 Triliyun (US$ 768,1 Million)
RéktorProf. Dr. Ir. Nuhfil Hanani AR, M.S.
Jumlah mahasiswa73.133 (2018)[1]
Lokasi, ,
KampusUrban; Kota Malang
(I Ketawanggede,
II Dieng,
III Kediri
IV Jakarta)
WarnaBiru dongker     
AfiliasiASAIHL[2], AUAP[3], APAIE, AUN, APRU, FUIW, ASEA-UNINET
Ramatlokawww.ub.ac.id

Universitas Brawijaya mangrupikeun kampus elit di Indonésia sareng konsistén pangkat ka-5 pangsaéna sareng Universitas Indonesia, Institut Pertanian Bogor, Universitas Gadjah Mada, jeung Institut Teknologi Bandung dumasar kana penilaian resmi Kemenristekdikti.[5][6]

RujukanÉdit

Tumbu luarÉdit