Buka ménu utama

Majapahit mangrupa hiji karajaan Hindu di Jawa Wétan. Karajaan ieu kaasup karajaan kuna di Indonésia anu nangtung dina taun 1293 nepi ka 1500 M.[1] Karajaan Majapahit di adegkeun ku Radén Wijaya (1293 M).[1]. Masa kajayaan majapahit nyaéta saprak Hayam Wuruk nyokot posisi raja anu ngawasa dina taun 1350 nepi ka 1389 anu dicirian ku ayana pangadegan gedé-gedéan nepi ka Asia Tanggara.[2]

ReferensiÉdit

  1. a b (id)Sejarah Kerajaan Majapahit hingga Runtuh (diakses 2 Oktober 2015)
  2. (id)Majapahit (diakses 2 Agustus 2015)