Buka ménu utama


Tatar (Tatar: Tatarlar / Татарлар, kadang diéjah Tartar) nyaéta hiji masarakat panyatur basa Turk, kalawan populasi kira-kira 7 yuta. Mayoritas urang Tatar hirup di Rusia, kalawan populasi kira-kira 5,5 juta jiwa. Kirang leuwihna 2 juta jiwa di antarana hirup di Républik Tatarstan, 1 juta di Républik Bashkortostan, sarta 2,5 juta di wewengkon Rusia lianna.

Tatar
(Tatarlar / Татарлар / Volga Tatar)
RuslanChagaev.jpg Safina signing autographs.jpg
Shihabetdin Marcani.jpg Gawrilowbrest.jpg
Professor G. Akhatov.jpg Alsou.jpg
Bilya.JPG
Ruslan ChagaevDinara Safina
Şihabetdin MärcaniPyotr Gavrilov
Gabdulkhay AkhatovAlsou
Diniyar BilyaletdinovĞabdulla Tuqay
Jumlah populasi
+ 6,8 yuta
Wewengkon kalawan populasi signifikan
Bandéra Rusia Rusia 5.554.601 [1]
Bandéra Uzbékistan Uzbékistan 324.080 [2]
Bandéra Kazakhstan Kazakhstan 261.000
Bandéra Tajikistan Tajikistan 97.000
Bandéra Ukraina Ukraina 73.304 [3]
Bandéra Turkménistan Turkménistan 60.000
Bandéra Kirgizstan Kirgizstan 52.000
Basa

Tatar, Rusia

Ageman

Kalobaanana Islam Sunni kalawan minoritas Ortodoks Rusia

Wewengkon nu dieusian ku Urang Tatar

Tingali ogéÉdit

Rujukan jeung catetanÉdit

  1. "Демоскоп Weekly - Приложение. Справочник статистических показателей". Demoscope.ru. Diakses tanggal 2011-03-07. 
  2. "Uzbekistan - Ethnic minorities" (PDF). Diakses tanggal 2011-06-03. 
  3. Про кількість та склад населення України за підсумками Всеукраїнського перепису населення 2001 року Citakan:Ref-uk

Rupa-rupa artikel Tatar bisa dipanggih dina Revue orientale pour les Etudes Oural-Altaïques, sarta dina publikasi Universitas Kazan. Tingali ogé E. H. Parker, A Thousand Yéars of the Tartars, 1895 (intina ihtisar catetan-catetan Cina ngeunaan séké Turk jeung Tatar awal), sarta Skrine and Ross, Héart of Asia (1899). (P. A. K.; C. EL.)

Tumbu kaluarÉdit